مقدمه ای بر شتاب خودرو
"شتاب خودرو" از جمله مؤلفه هایی است که هر خودرویی برای رانندگی به آن احتیاج دارد و از نکات مهم هر خودرو محسوب می شود اما در این بین بعضی اوقات ممکن است خودرو دچار مشکل شود و باعث "کاهش شتاب خودرو" (why my cars accelerate slower) شود و رانندگی را برای رانندگان سخت کند، اما مواردی متعددی وجود دارند که باعث اتفاق افتادن این عمل می شوند و ما در این مقاله قصد معرفی برخی از آنها را داریم.
دلایل کاهش شتاب خودرو
- مسدود شدن فیلتر بنزین: یکی از راه هایی که باعث افزایش شتاب خودرو می شود رسیدن سوخت مناسب به انژکتور است اما نکته اینجاست که در این مسیر، فیلتر بنزین، سوخت ورودی به انژکتور را بررسی می کند و اگر ناخالصی و مواد مضری داشته باشد آنها را از سوخت می گیرد اما اگر در بین فیلتر دچار مشکل شود در نتیجه آن، شتاب گیری ما هم دچار مشکل می شود.
- وجود مشکل در سیستم انژکتور خودرو: این مورد هم در واقع ادامه قسمت بالا است و باید خدمتتون بگوییم که سوخت بعد از عبور از فیلتر بنزین وارد انژکتور می شود و از آن جا وظیفه پاشش سوخت را انجام می دهد اما اگر فیلتر کار خود را به درستی انجام ندهد و ناخالصی ها به انژکتور برسند باعث گرفته شدن مجراهای باریک انژکتور می شوند و در نتیجه دوباره شتاب گیری کاهش می یابد.
- معیوب شدن کاتالیزور خودرو: کاتالیزور از جمله قطعات ماشین است که وظیفه بررسی گاز های خروجی ماشین را برعهده دارد و آنها را به گازهایی بی خطر برای محیط زیست تبدیل می کند و اگر دچار مشکل شود بر شتاب خودرو تاثیر می گذارد باعث "افت شدید شتاب ماشین" می شود و باید خیلی سریع تعمیر یا تعویض شود.
- خرابی سنسور جریان هوا: این قطعه وظیفه تنظیم هوای ورودی و ترکیب مناسب آن با سوخت را دارد و در خراب شدن آن، مشکلاتی برای شتاب به وجود می آید.
- نشتی در سیستم خلاء: نشتی خلاء باعث می شود که تنظیم سوخت و هوا به درستی انجام نشود و در پی آن اطلاعات غلط به ECU فرستاده شود.
- ایراد پمپ بنزین: پمپ بنزین وظیفه انتقال سوخت به انژکتور را دارد و اگر این اتفاق به خوبی انجام نشود سوخت کم به انژکتور می رسد و شتاب هم کم می شود.
- نوع سوخت مصرفی: سوخت بنزین به علت داشتن مقدار غلظت بیشتر، بهتر می تواند درون سیلندر فعالیت داشته باشد و در نتیجه شتاب بهتری به ارمغان می آورد، اما در مقابل خودورهایی که از سوخت گاز استفاده می کنند به دلیل غلظت و چگالی کم تر شتاب کم تری دارند.
- مشکل در تسمیه تایم: عیب در تسمیه تایم باعث ایجاد مشکل در باز و بسته شدن سوپاپ ها و در نتیجه احتراق ناقص می شود که در آخر شتاب را هم کاهش می دهد.
- روغن موتور نامناسب: روغن موتور وظیفه روان کاری حرکت پیستون در سیلندر را دارد و عیب در روغن موتور خودرو باعث می شود که جداره سیلند رها آسیب ببینند و شتاب هم کم شود.
- گرفتگی فیلتر هوا: مسدود شدن فیلتر هوا از جمله مواردی است که باعث ورود ناخالصی ها به خودرو می شود .
- مشکل در جرقه زنی: عمل جرقه زنی به کمک شمع ها انجام می شود و معیوب شدن هر یک از شمع ها، ناقص سوختن سوخت را در پی دارد و در آخر هم باعث کاهش شتاب می شود.
توجه داشته باشید که کاهش شتاب خودرو تنها به موارد زیر ختم نمی شود و شما می توانید برای بررسی بیشتر و دقیق تر عوامل کاهش شتاب خودرو، مقالات مرتبط دیگری را هم مورد مطالعه قرار دهید.