معرفی انواع خودرو سمند
مهم ترین نکته راجع به این خودرو این است که اولید اتوموبیلی است که با نام و برند ایرانی وارد بازار شد و توانست توجه بسیاری را به خود جلب کند. سمند (samand) یعنی اسب زرد و در بدو ورود به علت داشتن کیفیت بالا و قیمت مناسب، افراد زیادی به خرید آن اقدام کردند. این خودرو توسط شرکت ایران خودرو وارد بازار و در تیپ ها و مدل های مختلف ارائه شد. مدل های مختلف آن شامل سمند سورن، تک سوز "سمند EF7" و گاز سوز آن، سمند توربو، سمندLX و سمند SE می شوند. در ادامه به "بررسی سمند" بیشتر و معرفی "مشخصات سمند" می پردازیم.
طراحی خودرو سمند
سمند بر اساس پلتفورم پژو 405 شکل گرفته است و پس از خرید طرح 405 توسط ایران خودرو، طراحان خودرو تغییراتی را برای ارتقا و مدرن سازی یک خودرو ی جدید اقدام کردند و در نهایت طراخی بدنه و شاسی سمند را در کمپانی فرست اتوموتیو و طراحی موتور این خودرو در شرکت های فرانسوی پژو انجام شد و در این اتوموبیل شیک وارد چرخه ی تولید شد. قالب هایی که برای برنه ی اصلی زده می شدند با مکم برند میاز و کشور ژاپن به تولید شدند و فیکسچرها و همچنین وسایل مورد نیاز در خط تولید سمند را با همکاری یک شرکت کره ای تهیه کردند. در آخر سهم مالکیت آن به اسن ایران خودرو ثبت شد و خودرویی که با استاندارد های جهانی مطابقت داشت روانه ی بازار شد. از لحاظ آیرودینامیکی می توان آن را با خودرو های اروپایی مقایسه کرد و طراحی داخلی آن به گونه ای صورت گرفته است که نشستن در آن بسیار راحت باشد و طوری طراحی شده است که برای ایرانیان و متناسب با ابعاد فیزیکی آنان مناسب می باشد.
انواع تیپ های سمند
سمند LX
نوع موتور: XU7JPL3
چهار سیلندر
حجم موتور: ۱۷۶۱ cc
کلاس: 1800
موتور LX: 5 سوپاپ
نسبت تراکم: 1 به 9.3
قدرت موتور: ۱۰۰bhp در ۶۰۰۰ rpm
گشتاور: ۱۵۳Nm در ۳۰۰۰rpm
نوع سوخت: بنزین بدون سرب اکتان ۹۵
سیستم جرقه زنی: دوبل و با آلایندگی Euro II
ظرفیت باک: سوخت ۷۰ لیتر
فشار پمپ بنزین سیستم سوخت رسانی: ۸ بار با فشار ۳ بار در ریل سوخت انژکتور
حداکثر سرعت :۱۸۵ Km/h
شتاب صفر تا :۱۰۰ ۱۱.۹ s
میانگین مصرف داخل و خارج شهر بر اساس استاندارد: ECER101 8.5 Lit/100 Km
سمند SE
نوع موتور: XU7JPL3
حجم موتور: 1.8 سی سی
حداکثر توان موتور: 1000 اسب بخار در 6000 دور در هر دقیقه
تعداد سوپاپ خودرو: 8
سوخت سازگار: بنزین بدون سرب اکتان 95
مصرف سوخت خارج شهر: 6.8
مصرف سوخت ترکیبی 8.7لیتر
کیسه هوا: 2
وزن خالص: 1120
ترمز: ترمز ABS صد قفل
فرمان: هیدرولیک
سمند سورن
نوع موتور: EF7
حجم موتور : 1650 سی سی
حداکثر توان: 113 اسب بخار در 6000 دور دز هر دقیقه
تعداد سوپاپ : 16
نوع سوخت سازگار: بنزین بدون سرب اکتان 95
مصرف سوخت در خارج شهر: 5.8 لیتر
مصرف سوخت ترکیبی: 8.1 لیتر
کیسه هوا: 2
سمند سورن توربو
نوع موتور: EF7TC
حجم موتور: 1650 سی سی
حداکثر توان موتور: 150 اسب بخار در 6000 دور در هر دقیقه
تعداد سوپاپ:16
نوع سئخت سازگار: بنزین بدون سرب اکتان 95
مصرف سوخت خارج شهر: 5.62 لیتر
مصرف سوخت ترکیبی: 7.33 لیتر
وزن خالص خودرو: 1261
کیسه هوا: 2
مزایای خودرو سمند
سیستم آیرودینامیکی آن برای یک خودرو سدان متناسب با جاده ها ساخته شده است و ایمنی آن به خاطر حرکت محکم بالا می باشد. بدنه یآن انحنا دارد و همین موجب افزایش مقاومت آن در تصادف می شود و کنترل نیروی مقاوم هوا در خودرو را بالا می برد. همچنین این انجنای بدنه با یوجود آوردن تاخوردگی مقاومت ورقه ی بدنه را بیشتر می کند، یعنی زمانی که یک برگه انحنا دارد مقاومت بیشتری پیدا می کند و در برابر ضربات آسیب کمتری می بیند. در نتیجه ی این طراحی، برای انحنا ورقه نازک تر می شود و در عین داشتن قدرت مقاومت بالاتر، خودرو سبک تر می شود.
معایب سمند
گاهی رانندگی با "سمند" سخت می شود و این به علت دید ضعیف راننده به سپر ها اتفاق میافتد. به همین علت است که در بسیاری از خودرو های سمند زدگی دیده می شود. البته با پیشرفت صنعت خودرو سازی این مشکل در نمونه های جدید کمتر به چشم می خورد. همچنین انحنای خودرو ممکن است گاه غلط انداز باشد. همچنین دید راننده به عقب خودرو به دلیل کوچک بودن سطح مقطع شیشه ی عقب و بلندی ارتفاع خودرو کم است و همین ممکن است مشکل ساز شود. بسیاری از کارشناسان خودرو و طراحان معتقد اند ستون بزرگ سمند سبب ایجاد این مشکلات شده است که دید را محدود می کند.
به طور کلی سمند یک نمونه ی موفق است و نسبت به بسیاری از خودرو ها برتری های آشکاری دارد و ایمنی و تجهیزات آن قابل توجه می باشد.