yadakyar

هدف ما در فروشگاه یدک یار این است که لوازم یدکی خودروها را با ضمانت اصالت به دست مشتری برسانیم. در این بلاگ ما لوازم یدکی خودروها را بررسی میکنیم.تمام قطعات با تضمین اصالت هستند.

yadakyar

هدف ما در فروشگاه یدک یار این است که لوازم یدکی خودروها را با ضمانت اصالت به دست مشتری برسانیم. در این بلاگ ما لوازم یدکی خودروها را بررسی میکنیم.تمام قطعات با تضمین اصالت هستند.

  • ۰
  • ۰

موتور خودرو قلب تپنده در خودرو است و همانند خونی که در بدن جریان می بخشد و به شما زندگی می دهد، کار موتور هم همین‌طور است. "روغن موتور" (Motor Oil) یکی از اساسی ترین جزء خودرو به شمار می آید؛ وظایف خیلی مهمی به عهده دارد و استفاده بهینه از آن عملکرد موتور خودرو را بهبود می بخشد، جهت حفظ سلامت موتور بایستی روغن آن را به موقع تعویض کرد، انتخاب روغن موتور ماشین مناسب به طولانی شدن عمر موتور کمک بسیاری می کند، اگر به فکر سلامت موتور خود هستید، این مقاله شما را با بررسی کار و وظیفه روغن موتور آشنا خواهد کرد پس تا آخر مقاله با ما باشید.

روغن موتور

کار و وظیفه روغن موتور

روغن موتورها که به آنها روانکار هم می گویند دارای ترکیبات پیچیده ای هستند که از روغن افزودنی و روغن پایه تشکیل شده اند، روغن ها برای کاهش اصطکاک، حرارت و سایش بین اجزای مکانیکی موتور استفاده می شوند، روغن موتور خودرو نقش بسیار مهمی در موتور دارد به طوری که عدم وجود آن باعث خرابی و استهلاک در قطعات ماشین می شود. کار اصلی روغن موتور کاهش اصطکاک و روان سازی بین اجزای موتور است، روغن موتور وظایف گسترده ای دارد که در ادامه بحث کار و وظیفه روغن موتور خودرو به آنها می پردازیم.

  • کاهش اصطکاک و روانکاری در موتور ماشین

مهم ترین و اصلی ترین وظیفه روغن موتور ماشین، کاهش اصطکاک و روانکاری در موتور است، این کار باعث افزایش راندمان موتور و جلوگیری از ساییدگی و اصطکاک بین اجزای موتور می شود.

  • ضربه گیری برای قطعات موتور

روغن موتور اگر مناسب باشد، اثرات منفی حاصل از ضربه های قطعات متحرک در حین کار را کاهش می دهد.

  • تمیز کردن رسوبات موتور

موتور خودرو بر اثر عملکرد طولانی، مقداری رسوب و کثیفی ناشی از سوختن سوخت را در خود جمع می کند که اگر تمیز نشوند به قطعات دیگر موتور آسیب وارد می کنند، روغن موتور خودرو این قابلیت را دارد که کثیفی و رسوبات را از بین ببرد و موتور را عاری از هر گونه زائده ای نگهدارد، روغن موتور علاوه بر تمیز کردن، ذرات حاصل از سایش قطعات و ترکیبات ناشی از احتراق سوخت را تعلیق می کند.

  • کاهش مصرف سوخت ماشین

اگر از روغن با درجه مناسبی در موتور استفاده شود، در لحظه استارت خوردن خودرو، روغن با سرعت مناسبی به قطعات خودرو می رسد، که این کار باعث کاهش مصرف سوخت در ماشین می شود.

  • جلوگیری از زنگ زدگی قطعات خودرو

روغن موتور ماشین به دلیل ترکیبات شیمیایی و فعل و انفعالات شیمیایی از سطوح قطعات فلزی در مقابل زنگ زدگی جلوگیری می کند.

  • انتقال حرارت

روغن موتور به سیستم خنک کننده کمک می کند بخشی از حرارت ایجاد شده بر اثر کارکرد موتور را خارج کند و قطعات بدنه متحرک موتور کارکرد بهینه تری داشته باشند.

  • آب بندی سیستم

روغن موتور خودرو با قرار گرفتن بین رینگ پیستون و سیلندر، به آب بندی سیستم موتور کمک می کند که خود باعث کارایی بهتر موتور می شود.

مواد افزودنی در روغن موتور

روغن موتورهای مدرن چندین ترکیب شیمایی دارند که باعث بهبود بخشیدن به عملکرد آنها می شود و ناخالصی ها و رسوبات را در موتور پاکسازی می کند، این مواد افزودنی عبارتند از:

  1. بالا رونده شاخص گرانروی و ویسکوزیته برای بهبود عملکرد روغن در دمای شدید
  2. ضد کف برای جلوگیری از ایجاد کف و حباب در روغن
  3. پاک کننده ها، معلق کننده ها و ترکیبات ضد اکسیدان برای جلوگیری از تشکیل ناخالصی و تجمع آنها روی قطعات موتور
  4. بازدارنده های خوردگی و زنگ زدگی جهت محافظت در برابر زنگ زدگی با ایجاد یک نوار محافظ
  5. ضد یخ برای بهبود بخشیدن به روانکاری و سیال بودن روغن در دماهای سرد
  6. پایین آورنده اصطکاک و مواد ضد سایش برای کمک به روانکاری هنگام استارت زدن موتور و به حداقل رساندن ساییدگی در قطعات موتور
  7. پایین آورنده نقطه ریزش

 

سخن پایانی

روغن موتور پایه اصلی در موتور خودرو است، تعویض روغن موتور ماشین باعث بهبود عملکرد موتور شده و طول عمر موتور را افزایش می دهد، کاهش اصطکاک و روانکاری از وظایف اصلی و مهم روغن موتور است، مواد افزودنی به روغن موتور باعث می شود موتور شما از ناخالصی ها و رسوبات پاکسازی شود، شما باید با بررسی کار و وظیفه روغن موتور با تمامی وظایف روغن موتور و مزایای آن آشنا شوید و استفاده بهینه ای از آن داشته باشید.

  • ۰۱/۰۶/۰۹
  • peugeot 407

روغن موتور

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی